Advertisement

Narayana stotram by Aadhi Shankaracharya - ஆதி சங்கராச்சாரியார் அருளிய நாராயண ஸ்தோத்திரம்

In this article, we are providing Narayana Stotram lyrics in Tamil translation for the viewers. If you have any concern to raise then, please report it on comments section. Thanks..



இது ஆதி சங்கராச்சாரியாரால் இயற்றப்பட்ட ஸ்ரீ மஹா விஷ்ணுவின் சக்தி வாய்ந்த ஸ்தோத்திரங்களில் ஒன்றாகும். ஸ்தோத்திரத்தை தவறாமல் பாராயணம் செய்வது மகிழ்ச்சியான மற்றும் அமைதியான வாழ்க்கைக்கு உதவும்.

தமிழில் 👇
நாராயண நாராயண ஜய கோவிந்த ஹரே கோவிந்த ஹரே
நாராயண நாராயண ஜய கோபால ஹரே கோபால ஹரே
கருணா பாராவார வருணாலய கம்பீர நாராயணா
நவ நீரதா ஸம்காஸ க்ருத கலிகல்மஷ நாஸ நாராயணா
யமுநதீர விஹார த்ருதா கௌஸ்தும்பமணி ஹார நாராயணா
பீதாம்பர பரிதாந ஸுரகல்யாண நிதான நாராயணா
மஞ்ஜுலா குஞ்ஜாபூஷ மாயா மாநுஷ வேஷ நாராயணா
ராதாதர மது ரசிக ரஜநிகர குலதிலக நாராயணா
முரளிகாந விநோதா வேத ஸ்துதா பூபத நாராயணா
வாரிஜ பூஷாபரண ராஜீவ ருக்மிணி ரமண நாராயணா
ஜலருஹ தலநிபா நேத்ர ஜகதாரம்பக சூத்ர நாராயணா
பாதக ரஜநிஸம்ஹார கருணாலயா மாமுர நாராயணா
அகபக்ஷ க்ஷய கம்ஸாரே கேசவ க்ருஷ்ண முராரே நாராயணா
ஹாதக நிபா பீதாம்பர அபயம் குருமே மாவார நாராயணா
தசரத ராஜாகுமார தானவமத ஸம்ஹார நாராயணா
கோவர்தன கிரி ரமண கோபி மானஸ ஹரண நாராயணா
சரயுதீர விஹார ஸஜ்ஜன ருஷி (முனி) மந்தார நாராயணா
விஸ்வாமித்ர மஹாத்ர விவிதா பரஸு சரித்ர நாராயணா
த்வஜ வஜ்ரம்குச பாத தரணிஸுத ஸஹமோத நாராயணா
ஜனகஸுத ப்ரதிபால ஜய ஜய ஸம்ஸ்க்ருத லீலா நாராயணா
தசரத வாக்த்ருதி பார தண்டகவந சஞ்சர நாராயணா
முஷ்டிக சாநூர ஸம்ஹார முநிமானஸ விஹார நாராயணா
வாலி நிக்ரஹ ஸௌர்ய வர ஸுக்ரீவ ஹிதார்ய நாராயணா
ஸ்ரீ முரளிகர தீவர பாலய பாலய ஸ்ரீதர நாராயணா
ஜலநிதி பந்தந தீர ராவணகாந்த நிதான நாராயணா
தாடக மர்தான ராம நாடகுண விவிதா தானாத்ய நாராயணா
கௌதம பத்னி பூஜான கரூணாகா நவலோகன நாராயணா
ஸம்பராம ஸீதகார ஸங்கேதபுர விஹார நாராயணா
அச்சலோத்ருதி சஞ்சாட்த்கர பக்தநுக்ரஹ தத்பர நாராயணா
நைகம காணவினோதா ரக்ஷிதா ஸுப்ரஹலதா நாராயணா ॥
இதி ஸ்ரீ சங்கராசார்ய விரச்சிதா ஸ்ரீ நாராயண ஸ்தோத்திரம்.
குறிப்பு: மேற்கண்ட பதிப்பில் பிழை இருப்பின் மன்னிக்கவும் நன்றி.


In English👇
Narayana Narayana Jaya Govinda Hare Govinda Hare
Narayana Narayana Jaya Gopaala Hare Gopaala Hare
Karuna Paaraavaara Varunaalaya Gambhira Narayana
Nava Neerada Samkaasa Kruta Kalikalmasha naasa Narayana
Yamunateera Vihara Dhruta Koustumbhamani haara Narayana
Peetambara Paridhaana Surakalyana Nidhana Narayana
Manjula Kunjaabhoosha Maaya Maanusha vesha Narayana
Raadhadhara Madhurasika Rajanikara Kulatilaka Narayana
Muraligaana Vinoda Vedastuta Bhoopada Narayana
Vaarija Bhooshabharana Rajeeva Rukmini Ramana Narayana
Jalaruha Dalanibha Netra Jagadaarambhaka Sootra Narayana
Paataka Rajanisamhaara Karunaalaya Maamudhara Narayana
Aghabaksha kshaya Kamsaare Kesava Krushna Muraare Narayana
Haataka Nibha Peetambara Abhayam Kurume Maavaara Narayana
Dasaradha Raajakumaara Daanavamada Samhaara Narayana
Govardhana Giri Ramana Gopi Maanasa Harana Narayana
Sarayuteera Vihara Sajjana Rushi (Muni) Mandara Narayana
Viswamitra Makhatra Vividha Paraasu Charitra Narayana
Dhwaja Vajraamkusa Paada Dharanisuta Sahamoda Narayana
Janakasuta Pratipaala Jaya Jaya Samskruta Leela Narayana
Dasaradha Vagdhruti Bhaara Dandakavana Sanchara Narayana
Mushtika Chaanoora Samhaara Munimaanasa Vihara Narayana
Vaali Nigraha Sourya vara Sugreeva Hitaarya Narayana
Sri Muralikara Dheevara Palaya Palaya Sridhara Narayana
Jalanidhi Bandhana Dheera Raavanakanta Nidaana Narayana
Taataka Mardhana Rama Nataguna Vividha Dhanaadya Narayana
Gowtama Patni Poojana Karoona Ghanaavalokana Narayana
Sambhrama Seetakaara Sanketapura Vihara Narayana
Achalodhruti Chanchatkara Bhaktanugraha Tatpara Narayana
Naigama Ganavinoda Rakshita Suprahlada Narayana 
Iti Sri Sankaraachaarya Virachita Sri Naaraayana Stotram.

Thanks for visiting, please read and recite this aadhi Shankaracharya's narayana stotram everyday for inner peace, strength and happiness.

Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement